dimarts, 5 de març del 2013

FENT EL CORCÓ DE BON MATÍ


• Per què, tenint en compte que l’esperança de vida d’una persona a Espanya frega quasi els 80 anys, no s’acostumen els mitjans a titular les notícies que es refereixen a una “persona gran”, limitant-se a dir sexagenària, septuagenària, etcètera?
• Per què si el valor de l’habitatge està desplomant-se any rere any, l’IBI no para d’apujar-se enlloc d’actualitzar els ajuntaments el metre quadrat de sòl del seu municipi al valor real, abaratint tanmateix l’impost de transmissions?
• Considerant que del rebut de la llum, la mateixa companyia subministradora adverteix que un percentatge considerable correspon a impostos, recàrrecs i taxes, per què l’IVA repercuteix sobre aquesta part impositiva? No tenia de carregar-se l’IVA els impostos en cascada, emparats per l’antic ITE?
• Si SEAT va tenir pèrdues el 2012 i no es preveuen beneficis el 2013, ¿quan trigarem a viure un altre mal de ventre sota el xantatge emocional d’emportar-se’n producció a altres plantes, si la companyia no rep compensacions laborals i fiscals adequades?
• Per què Hisenda es va entestar que els capitals pròdigs que tornessin penedits a “la casa del pare”, després d’haver-li fet el salt fiscal quedessin perdonats pagant un miserable 10% de recàrrec, enlloc de gravar-los almenys amb un 60% perquè els hi servís d’escarment?
• Per què quan CIU manifesta, per boca del seu màxim dirigent, que al senyor Martorell no se li exigirà dimitir, malgrat tots els dits l’assenyalen com a responsable d’espiar a companys de viatge, el conseller Puig reclama fermesa pel director general de presons si aquest no explica les seves aficions de perdiguer?
• Per què, ara que tothom farda de transparència, no ens treuen de dubtes als ciutadans sapastres sobre quina és la vertadera raó perquè bastants alcaldes o regidors, elegits per a la mesa de govern de la Diputació, renuncien al sou com a batlles o regidors, a càrrec del pressupost dels respectius municipis i prefereixen cobrar de la caixa de la corporació? I ja que hi estem posats, ¿com s’explica el do de d’ubiqüitat que els hi permet plena dedicació a l’organisme provincial i ocupar-se a l’ensems dels problemes del seu municipi?
• ¿Com s’explica que el BCE l’any 2012 obtingués un 37% més de beneficis que l’any anterior, gràcies als interessos de cartera per la compra de títols de deute públic a països escanyats pel dèficit i castigats a treure el fetge per la boca, obtenint rendibilitats molt superiors a les del mercat d’emissió?
Apa, aquest corcó ja us ha donat xeixa per les neurones! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada