dissabte, 17 de juny del 2023

TEATRE I DEL BO

 

        Ens en recordarem més d’una vegada d’aquell pallasso en la intimitat, un tal Mourinho, si seguim atentament la representació esperpèntica i rocambolesca que alguns polítics protagonitzaran avui: la configuració de les majories als ajuntaments i als governs regionals. Ni un paio tan recargolat i faceciosament tòxic com l’entrenador portuguès de futbol, podria imaginar-se la quantitat de combinacions imaginatives – algunes tan contra-natura com per pixar-se de riure o fer-se un fart de plorar, a gust del consumidor –, que són factibles per escarnir, confondre, deformar i en alguns casos fins i tot fotre-se’n dels resultats obtinguts a les urnes, en les darreres eleccions municipals i autonòmiques. No diré que no sigui legítim i democràtic combinar com es vulgui totes les peces del puzle electoral, però no crec que es pugui considerar jugar massa net barrejar sense escrúpols vuits i nous i cartes que no lliguen.

No sé si les cancalletes, les engalipades, les astúcies, la picaresca i tota mena de farfolles que diuen es poden dispensar en les competicions amoroses són, tanmateix, admissibles en les rivalitats polítiques. No cal tampoc que en assistir des de primera fila a posta en escena d’alguns escàndols fastigosos que s’estrenaran avui en nombrosos ajuntaments a l’hora de pactar els cartipassos del poder, ens estripem les vestidures en senyal de plany, dol o de vergonya aliena; ja fa molt de temps que algú va escriure que la política fa insòlits i curiosos companys de llit. I al poble desenganyat i perplex davant d’un espectacle de titelles dolents, com passa massa sovint, que el bombin!

1 comentari:

  1. Hola Josep Maria, els polítics haurien de tenir en compte que el vot rebut és per portar a terme una determinada acció i no es pot pactar amb polítiques diametralment oposades als seus postulats. Ja está bé de mirar pels seus propios interessos i poltrones, no fan res més que trair els seus votants.

    ResponElimina