dissabte, 15 d’agost del 2020

PER LA MARE DE DÉU D'AGOST, A LES SET JA ES FA FOSC

 


            Reforca de pallanga, quin dia! Ni hauria per fotre el barret al foc, si no fos que el sol ha sortit rabiüt i eixerit i que no ens convé rabejar-nos en el desastre anímic que suposa pressentir l’arribada de la tardor i, sobretot, pair les vuit xurriacades a les costelles del Barça. Que consti que aquesta reflexió no tocava, perquè havia decidit fer campana de cap de setmana, però m’ha semblat que no podia escaquejar-me de dir-hi la meva enmig d’aquest desastre, per aixecar una mica els ànims. És cert que a l’agost a les set ja es fa fosc, però això forma part del cicle de la naturalesa: el dia creix o s’escurça seguint amb una precisió fatídica i absoluta el protocol climàtic establert des que el món és món, ara que això dels protocols està de moda i representa que és tan modern i científic.

Quan més radiant i prometedor esclata l’estiu, just la nit de sant Joan s’inicia el canvi d’equinocci i les hores d’insolació l’endemà mateix ja comencen a anar de baixa. En canvi, per Nadal, quan els dies solen ser més rúfols i tristos, l’equinocci d’hivern ens anuncia que el cicle torna a començar i els dies s’allargaran inevitablement, fent els passos de puça o de pardal que siguin necessaris. Per tant deixem-nos estar de punyetes i de migranyes, que encara que avui a les set sigui fosc tècnicament parlant, en realitat com que ens hem fet trampa al solitari avançant les brusques del rellotge, per allò d’estalviar energia, resulta que a les set tot just són les nou.

             Tampoc el cabàs de gols que li va endinyar anit el Bayern al Barça ens hauria d’emmurriar o desesperar, perquè si ho rumieu una mica veureu que no ens hauria de venir de nou, veient com d’aquell equip de galls de panses, que enlluernava mig món remenant la pilota, ja no en queda gaire res més que els records i les batalletes a la vora del foc, d’ençà que els cracs de la plantilla són una dotzena d’anys més grans i ja no queda il·lusió per triomfar a les seves botes. Avui, la majoria d’aquells mítics jugadors que es menjaven el món han esdevingut llegenda, assolint l’estatus de “vaques sagrades”; però com que de tant en tant encara feien caure la baba a la culerada, els nostàlgics i despreocupats dirigents no tingueren cap pressa per renovar estocs quan tocava, i d’aquesta manera el millor equip del món han passat en una nit desgraciada, en pràcticament dues hores de desencerts, a encapçalar el rànquing de derrotes futboleres més vergonyoses de la història.

              Ha estat la gota que faltava perquè tot i portar mascareta, les cares llargues es noten arreu, després de coincidir d’una tacada tantes calamitats en un sol dia: està prohibit fumar al carrer; s’han de tancar discoteques a pany i forrellat; a un més vista d’obrir les escoles, ningú les té totes i a la Vila de Gràcia, han inaugurat una festa major descafeïnada recomanant als forasters que no si acostin per mantenir les distàncies... I, per postres, dels vuit gols que s’han empassat els culers amb un embut, dos i mig varen ser regal enverinat d’en Coutinho, un jugador que va costar un ronyó, però com que no va caure bé a les vaques sagrades del vestidor, va acabar cedit als alemanys per una part de la fitxa.  En fi, no us desanimeu i no us descuideu de felicitar totes les Maries que coneixeu, perquè si a sobre alguna Maria es queda sense felicitació, llavors si que ja podem tirar el barret al foc. Per si de cas, totes les Maries seguidores del blog, passeu un bon sant!          

A LA MEVA MANERA DE VEURE tabrilde@blogspot.net 

NO ENS DEIXEM PRENDRE MAI EL DRET A PENSAR I DIR EL QUÈ PENSEM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada