diumenge, 7 de març del 2021

PER A NO EMBOLICAR MÉS LA TROCA, ALGUNES SUGGERÈNCIES

Permeteu-me que insisteixi en la reflexió d’ahir i que no em guardi al pap allò que em preocupa, sinó per evitar-ho perquè ja em faig càrrec que des d’aquest blog poca influència tinc per canviar les coses, si res més no per deixar-ne constància i motivar a qui ho llegeixi i comparteixi, seguir l’exemple de discrepar constructivament sempre que quelcom no ens agradi com es fa. Diuen que dos ulls hi veuen més que un, per tant ja em donaria per satisfet si els que prenen les decisions acceptessin de bon grat les opinions crítiques però constructives, perquè estic convençut que fer-ho ens estalviaria de cometre errors que costen sempre un ronyó, i a vegades un i mig, rectificar-los.

PRESIDÈNCIA DEL PARLAMENT .- El divendres vinent es votarà la composició del Parlament i pels rumors que corren i que no s’han desmentit, sembla que la presidència de la Cambra, que tradicionalment en aquells països que es consideren “democràcies plenes” - descripció que s’ha posat de moda, sense que molts que la fan servir sàpiguen massa què vol dir -, aquesta presidència es considera que ha d’exercir les seves funcions de moderació de l’activitat parlamentaria amb molta mà esquerra i respectant una estricta neutralitat institucional. Des que els interessos i la dependència de la política de blocs dominen l’exercici normal de la vida parlamentària, el paper neutre de la presidència com a mínim queda molt compromès sense forçar la situació.

Ara bé, si la presidència de la Cambra recaigués en mans de parlamentaris que no s’amaguen de les seves simpaties per l’anarquia i per canviar de dalt a baix el sistema, no crec que fos una notícia gaire engrescadora. I si els rumors que circulen tenen fonament, sense entrar en la legitimitat de fons, no em perdonaria que des d'un blog que es vanta de reflexions “netes de pols i de palla” no deixés constància que, a la meva manera de veure, tant si la presidència del Parlament l’ocupés la CUP o qualsevol altra diputada de tarannà radical d’una altra formació, seria un gran error, un immens error. Perquè ni en els moments de màxima tensió amb l’Estat convenen representants institucionals que afegeixin llenya al foc enlloc de mirar de refredar els fogots. El país no necessita “confrontació” a totes hores, sinó “distensió” exercida amb tota la dignitat que es mereix Catalunya i sense abaixar-se els pantalons.

FER EL BUIT AL CAP D’ESTAT.- Entenc perfectament que la monarquia no es mereix absolutament cap reconeixement ni mostra amistosa, però a casa nostra sempre m’havien ensenyat que el “bon dia” no és nega ni el pitjor enemic, perquè és una qüestió d’educació. I com ja s’ha dit infinitat de vegades, ser educat no contradiu ser valent. Però si el monarca, en funcions de cap d’Estat perquè mentre no es derogui la Constitució les coses són com són, ve a Catalunya, oimés en un acte institucional com l’emparaulament amb Volkswagen de la continuïtat i ampliació de Seat, la Generalitat de Catalunya, representada pel seu titular i uns quants consellers econòmics, no pot de cap manera fer campana donant l’excusa que “amb el rei no estem amics”.

Aquestes rebequeries de canalla mal criada s’han de deixar per l’hora de jugar, però no quan toca posar-se seriós. Va ser un error garrafal que la màxima representació de la Institució Catalana no estigués present en un moment tan solemne. Que no volien fer-li el besamans al monarca? Doncs molt bé; però hi ha moltes altres maneres d’expressar al rei que aquí de la monarquia se n’està fins els dallonses, abans de fer un paper d’estrassa. Però el que em sap més greu de tot plegat, és que estic convençut que entre ERC i JUNTS hi ha uns quants cap clars que no confonen la gimnàstica amb la magnèsia i que saben que sense empassar-se la dignitat per res, es pot compartir amb el Cap d’Estat un acte en el qual el futur industrial de Catalunya s’hi jugava tants de números. ¿Creuen els “purs” sobiranistes i anti-monàrquics, que el president de Volkswagen i els representants de totes les patronals catalanes que el dia abans li varen reclamar públicament a la Generalitat que es posés a governar i no a jugar a nyaus, entendran la criaturada de quedar-se a casa l’altre dia? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada