dilluns, 19 de maig del 2014

DE LA XOCOLATA DEL LLORO TAMBÉ S'HA D'ESTAVIAR

El problema de les retallades és que si no es reparteixen equitativament, amb una mica de gràcia i sense passar-se amb les tisores, el remei pot ser pitjor que la malaltia perquè, a part d’aixecar moltes protestes més o menys airades, els més perjudicats poden acabar perdent els papers i fer un disbarat si la desesperació es torna insuportable. Pel que veiem que passa arreu, no només a casa nostra els encarregats de passar el ribot als pressupostos no tenen gaire traça ni senderi, i mentre a una part de la població la deixen en calçotets a uns altres només els hi retallen la corbata, perquè no sigui dit. Però sobretot quan la gent se n’atipa de tanta austeritat mal repartida, és quan s’adona que hi ha pilots de tela administrativa que es podria retallar, abans de aprimar el vestit de les persones que passen fred i treuen el fetge per la boca per arribar a fi de mes. Però el que sap més greu és que els governants justifiquin aquest favoritisme dient que es tracta de la xocolata del lloro, ignorant que a còpia de malgastar molta xocolata del lloro l'empresa més pròspera s’arruïna. Us posaré dos exemples pràctics:
a)- ¿No són un escàndol, en plena campanya electoral, les piles de paper que es fan malbé entre sobres, paperetes i propaganda que va directament de la bústia al racó? Si a cada col•legi electoral, a peu d’urna, ja hi haurà paperetes de sobres, ¿per què cada partit n’ha d’enviar a carretades als domicilis dels electors?
       b)- ¿A quan puja la factura de les esqueles que es publiquen a tots els diaris quan mort algú que té la Creu de Sant Jordi? ¿No serviria millor a efectes informatius, fer-ho saber des de la televisió pública?

Si de mica en mica s’omple la pica, potser que valoréssim quantes beques menjador o quants lots d’aliments destinats als que no tenen res, es podrien pagar amb la xocolata del lloro que es llença a la bassa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada