dilluns, 24 de setembre del 2018

S’HA DE SER MALA PERSONA PER VANTAR-SE DE NO DEMANAR MAI PERDÓ


PROPOSTA DE REFLEXIÓ (dilluns 24 setembre de 2018)
- No sé com es pot viure feliç pensant que no es té necessitat de demanar perdó mai, a ningú, com la setmana passada se’n va vantar l’ex-president espanyol, José Maria Aznar. Fins i tot les persones amables i carregades de bones intencions poden ofendre o perjudicar els altres sense voler, perquè a vegades no depèn de com es diuen les coses sinó de com se les prenen els demés. És probable, per desgràcia, que hi hagi més gent com l’Aznar que es creuen estar per sobre del bé i del mal, ignorant que aquests dos conceptes empírics són oposats i contradictoris, i que poden ser interpretats de mil maneres depèn de cada cultura o de cada persona; és a dir, són conceptes relatius i subjectius. Però per a no allargar-me en retòriques el que crec s’ha de tenir ben clar és que només tenen el dret de considerar-se bones persones aquelles que solen fer bones accions.

Per tant, seguint la sàvia observació de Montaigne quan digué: “fins i tot als trons més alts, la gent s’asseu sobre el propi cul”, a la meva manera de veure, les bones persones a més de per fer bones obres també s'haurien de distingir per demanar perdó tot sovint, per si de cas. Us confesso amb tota franquesa que jo a l’Aznar, malgrat el comportament impresentable de l’altre dia en la seva compareixença al Congrés, li perdono les mentides que va repetir i inclús la mala baba amb que les va expressar, perquè estic convençut que allò que enfurisma més a algú que presumeix de no demanar mai perdó és que els que considera pelacanyes el perdonin. Ara bé, i per acabar, el que em fot de veritat és que aquells com l’Aznar, que diuen que no tenen perquè fer-se perdonar res, cada vegada que obren la boca sembla que perdonin la vida a tothom.

NOTA IMPORTANT: Els lectors que estigueu interessats en comentar aquesta reflexió podeu fer-ho des del blog mateix, o bé a través del meu compte a Facebook, on podreu participar en l’interessant debat que cada dia s’hi estableix entre varis dels seguidors habituals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada