dissabte, 4 de juliol del 2020

COM DIMONIS S’INFECTA LA GENT?

            Per les notícies ens assabentem, quasi al moment dels preocupants brots i rebrots del covid-19 que degotegen cada dia en diferents indrets del territori, mentre des de la conselleria de salut se’ns intenta tranquil·litzar – segons sembla en contra de l’opinió de varis experts que abans deien escoltar sempre -, assegurant que tots els casos estan sota control, “amorrats” com va dir la consellera. Em sembla molt bé que es faci ostentació de transparència sobre els nous infectats i que, a més a més, se li tregui importància a aquestes “incidències” com si fossin menors, amb les quals es diu que “ja s’hi contava”, que estan dintre del previst.

Però alguna cosa no quadra perquè la gent – sobretot a Lleida – de tranquil·la no n’està encara que alguns no tinguin més remei que dissimular-ho perquè tenen el cul més o menys llogat i facin veure que no n’hi ha per tant de tanta alarma. Que cal recuperar les antigues rutines amb la màxima normalitat. Però una de les qüestions que a la gent del carrer li fa ballar el paraigua és com es produeixen les infeccions; per exemple, aquesta colla de treballadors d’un escorxador del Bages que festejaren l’aniversari en un restaurant de Manresa, què és concretament el que varen fer malament per infectar-se? Què varen "tocar"?

Els metges ja han divulgat a bastament que el virus es transmet boca a boca o fent encaixades, però això és només la teoria. ¿No seria alliçonador i definitivament descriptiu que els mateixos implicats expliquessin de viva veu la seva mala experiència personal, on la varen “cagar” per deixar-se atrapar pel virus? És a dir: quina norma sanitària es varen passar pel forro per infectar o infectar-se? Si s’expliquessin amb pèls i senyals, serviria perquè tothom escarmentés i procurés estar a l’aguait de no caure en els mateixos descuits.

Però, si us hi fixeu bé, no s’explica mai com va anar la cosa i jo crec que saber-ho ajudaria a anar més en compte, a perfeccionar les tàctiques d’autoprotecció. Crec que des d’un punt de vista didàctic de la població, seria molt convenient saber concretament com es produeix la infecció i divulgar-ne els “trucs”; però, de moment no en tinc constància que aquesta informació es produeixi i més aviat tot plegat es deixa en una nebulosa abstracte, al meu parer contraproduent. De moment, us deixo aquí la pregunta.

A LA MEVA MANERA DE VEURE tabrilde@blogspot.net 
NO ENS DEIXEM PRENDRE MAI EL DRET A PENSAR I DIR EL QUÈ PENSEM.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada