dilluns, 6 de juliol del 2020

BENVINGUDES LES CAPELLETES! QUANTS MÉS SIGUEM, MÉS PLORAREM!

            Els que ens ho mirem des de darrera el canyer no ens en sabem avenir de com la gran i unida família convergent de l’època de l’avi Jordi, s’ha convertit en un poti-poti de capelletes instrumentalitzades per personatges que, a través de la dissidència militant, busquen satisfer la seva fam de sentir-se protagonistes de la història en miniatura, la que per no tenir no té més enllà de les expectatives una parròquia definida fins que les urnes no aclareixin el panorama i posin cada gall al seu galliner.

No obstant aquesta trencadissa que en alguns moments de tan obscena fa venir ganes de vomitar, des de la nostra posició d’observadors aquest espectacle de marionetes ja ni ens desvetlla sorpresa ni ens treu la son. Però si ens deixa parats que la majoria d’aquests personatges a la recerca de noves credencials i horitzons, s’oblidin que tenen un passat. En Jaume Barberà, clavava dijous, a la seva columna de “La Vanguardia”, el que molts pensem sobre aquesta qüestió i que jo no sabria explicar millor del que ho va fer ell: “El problema sorgeix quan un deu el que té al passat del que vol adjurar com si fos la pesta”. Justa la fusta! Per aquesta raó, a la meva manera de veure, els dirigents de les noves capelletes no els vull qualificar ni d’una manera ni d’una altra, tots són benvinguts a l’arena electoral. Quants més siguem més plorarem!

Perquè encara que alguns es deuen pensar que es senyal de bona salut democràtica dedicar-se a bastir capelletes més que no pas a consolidar catedrals. i que surt més a compte sortir el mar en una barqueta que en un vaixell amb cara i ulls, la veritat és que no hi ha prou molins de vent per tants quixots disposats a arreglar el món. I quan aquesta realitat es fa palesa a l’hora de passar comptes, llevat d’uns quants que mai es cansen de fer el gamarús i el capsigrany en política, la majoria se’n penedeixen d’haver restat més que no pas sumat. Però els que ho lamentarem més i plorarem de ben segur més sincerament, serem els que voldríem tenir uns bons i ben avinguts dirigents enlloc d’un grapat de xitxarel·los que per aconseguir un bocí de poder són capaços de fer les tombarelles més inversemblants i d'anar-se'n al llit amb qui convingui per fotre el veí del costat i abans company de fatigues. En moltes d’aquestes capelletes els seus promotors i predicadors perden més el temps parlant malament dels seus ex-companys que no pas explicant amb pèls i senyals com s’ho pensen fer per treure les castanyes del foc al poble que no espera d’ells declaracions de principis sinó eficàcia, perquè estan al cap del carrer que no trauran el ventre de penes amb històries èpiques ni amb contes a la vora del foc.

Els que ens ho mirem des d’una relativa distància darrera el canyer, però, no estem tranquils amb tanta capelleta com es va obrint, perquè la xeixa que remenen aquests aspirants a governar està massa saturada de ressentiments, d’emocions i de sentiments utòpics, més que no pas de projectes ben pensats i quadriculats cap a futurs realistes i sostenibles. Si enlloc de construir tantes capelletes es dediquessin aquests culs inquiets a reforçar els fonaments d’una casa comuna del nacionalisme, on hi cabessin totes les sensibilitats, des de les més tèbies fins a les més radicals, potser algun dia s’aconseguiria arribar a port, sigui al d'Itaca o a un de més proper i assequible. Però almenys s’estaria a recer d’un port i no a la deriva.

A LA MEVA MANERA DE VEURE tabrilde@blogspot.net 

NO ENS DEIXEM PRENDRE MAI EL DRET A PENSAR I DIR EL QUÈ PENSEM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada