dilluns, 25 de gener del 2016

SOLS DE PALLA TRENADA.- (8) KHALED AL-ASSAD

Entre reflexió i reflexió, SOLS DE PALLA TRENADA. En Martí Pol va escriure un poema que ens parla d'un sol de palla trenada, collit del fons d’un pou, al punt de mitja tarda. Al més pregon del pou hi nien set aranyes, que teixeixen, pacients, sols de palla trenada. Si bufa un xic de vent, els sols pugen enlaire i quan surten pel brocal, la tarda es torna molt més clara...

8) – KHALED AL-ASSAD
Els gihadistes van decapitar-lo entre les restes arqueològiques de Palmira - la mítica ciutat de la reina Zenòbia descrita per Marco Polo, en plena ruta de la seda -, davant desenes dels seus veïns perquè servís d’escarment general. Després de mort, van lligar el seu cadàver a una columna grecoromana i el seu cap el dipositaren a terra, al costat d’un tros de cartró empastifat amb la paraula traïdor. A aquest arqueòleg de 81 anys, en nom d’Alà li varen tallar el coll. El seu delicte fou haver estat durant mig segle el director de les excavacions de l’antiga ciutat de Palmira, cruïlla de camins entre Orient i Occident, haver col•laborat amb l’Unesco i haver representat Síria en conferències a l’estranger, on fraternitzava amb un munt “d’infidels” que el respectaven com una eminència. Però sobretot se’l van carregar perquè els gihadistes volien saber el lloc on amagava un presumpte tresor en or, totalment inexistent, i quatre-centes peces de gran valor que aquestes sí va aconseguir salvar de l’espoli. Segons els seus botxins, els militants d'Estat Islàmic han de triar entre el compliment de la llei divina o la llei de l’home. I d’acord amb la llei divina les estàtues antigues, les imatges, els temples, són expressions idòlatres i, per tant, els que dediquen la seva vida a conservar-les en bon estat, perquè les noves generacions coneguin els seus orígens, s’han d’exterminar com rates.


● Aquests és el sol de palla trenada que avui, 25 de gener de 2016, el vent ha pujat fins al brocal del meu pou, perquè no m'oblidi dels disbarats que el fanatisme i les ideologies esbiaixa-des fan cometre a l’home contra l’home, en un moment donat i sovint en nom de Déu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada