dimecres, 26 d’octubre del 2022

DEÍEM AHIR...

 Allò que deíem i comentavem mesos enrere sobre la situació mundial, quan encara no havia esclatat la guerra d'Ucraina, per desgràcia s'ha confirmat de pe a pa. Tenim un món a la deriva económica, cultural, ideológica i política degut a la manca de lideratges no només competents i experimentats sinó, sobretot intel.ligents i deintentressats. Des de fa un temps, sembla que l'escoria de la societat i no pas el millor de cada casa ha okupat els resorts del poder, la majoria de les vegades amb el consentiment explícit o tàcit dels ciutadans. El destí del planeta, doncs, l'han usurpat per la força o per l'engany personatges de dubtosa  credibilitat  i honestetat, que no en tenen ni punyetera idea de l'ètica i, en  massa casos, ni dels principis democràtics, menystenint les persones en quant a destinataries finals de qualsevol projecte polític. 

En el món que ens ha tocat viure, ja ningú pot predir el futur; per molta experiència i coneixements que tingui. Perquè quan el futur està en mans d'esperitats,  hiperventilats o directament bojos, la humanitat té mala peça al teler i cada vegada més s'imposa per força la doctrina del pragmatisme més irresponsable: "que campi qui pugui", sense preocupar-se dels danys colaterals que les maniobres per sobreviure causin a tercers. 

Cal, doncs, que no perdem el seny i que toquem de peus a terra sense deixar-nos seduïr per cants de sirena que no ens ajudaran a sobreviure amb dignitat sinó que ens ensorraran encara més en la misèria i la vulnerabilitat. Hem de pensar, abans de fer confiança als canditats a dirigents. què ens convé individualment i com a membres d'una societat solidària, i de mica en mica anar desacreditant sense excuses els líders emborratxats per l'ànsia de poder i benestar personal a costa del benestar de les persones.

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada