divendres, 24 de febrer del 2017

L’ACTUALITAT OBLIGA A REFLEXIONAR SOBRE LA CREIXENT ’ALARMA SOCIAL.-

PROPOSTA DE REFLEXIÓ (Dijous 23 febrer 2017)

● L’ACTUALITAT OBLIGA A REFLEXIONAR SOBRE LA CREIXENT ’ALARMA SOCIAL.- Avui tenia previst tractar sobre la igualtat d’oportunitats, com us he anunciat en el missatge de bon dia d’aquest matí; però l’alarma social que envaeix els ciutadans per culpa del seguit de notícies esquizofrèniques que ens trobem a taula a totes hores, m’obliga a denunciar que els que contribueixen – per activa o per passiva – a degradar la política, la justícia, i el respecte als drets humans sempre, estan causant danys irreversibles als principis morals i a l’ordre de valors en que es basa la democràcia i a la convivència pacifica. El fet que la germana i el cunyat del rei estiguessin imputats en una causa penal - oberta per desfalcar l’erari públic fent tràfec d’influències -, des de les mes altes Institucions de l’Estat s’hagin fet mans i mànigues perquè els il•lustres acusats no en sortissin malparats – sobretot la Infanta -, ha desvetllat alarma social, perquè ha quedat palès que la Justícia no tracta tothom igual. Que un condemnat ferm per una Audiència Provincial, amb més de sis anys de presó dictats en una sentència de quasi mil folis, mentre es tramita el recurs al Suprem pugui, no només deslliurar-se d’anar a la cangrí provisionalment, sinó fer-ho sense pagar cap fiança i amb permís per anar-se’n a viure a Suïssa, fa vomitar.

A la meva manera de veure, que mentrestant l’espectacle de la corrupció esquitxa a tort i a dret la classe política que ha remenat les cireres els darrers anys – no tots, només aquells en que el delicte encara no ha prescrit -, el Ministeri de Justícia substitueixi a la brava un fotimer de fiscals anticorrupció i que alguns d’aquest professionals, de viva veu o a través dels seus òrgans representatius, utilitzin per a descriure la remodelació paraules tan gruixudes com “purga” o “depuració”, crea alarma social. Tanta, que sense voler bona part de la ciutadania s’hagi adonat que avui estem a 23-F i se li han regirat les tripes. Tanmateix en crea, d'alarma social, que mentre les víctimes de violència domèstica cauen com mosques, la fiscalia confessi que potser sí que les mesures de protecció de les dones maltractades fan figa, i que les ordres d'allunyament són paper mullat perquè fan pessigolles al melic als que els hi porten botada. I no ajuda gens a la tranquil•litat col·lectiva, saber que els centres de menors de Catalunya, per exemple, estan saturats d’interns, fins al punt que els propis educadors avisen que la massificació és una bomba de rellotgeria de conseqüències imprevisibles en quant a fer pujar drets els menors acollits i respecte a la delinqüència juvenil en quan surtin al carrer.


Finalment, i encara que siguin figues d'un altre paner, que l’anomenat “procés” català cada vegada vagi més desbocat cap al caos incontrolat pels que en teoria porten les rengles i que haurien d’inspirar seguretat i confiança en la transició pacífica i ordenada, anant tots a una en una única direcció, no només crea alarma social sinó que fa por entre la massa més tèbia del sobiranisme, i es vulgui o no reconèixer, la il·lusió que es respirava aquell èpic 9-N es desinfla. I és clar que tot això crea alarma social! Perquè el poble - aquest poble que tothom es posa a la boca per a servir-se’n quan li convé - assisteix esparverat i perplex a un espectacle gens edificant, fastigós, fals i ruïnós de moment, el qual, per més inri, sap que pagarà com sempre, sinó amb diners amb dinars. Aprofitant que avui és dijous llarder, us proposo que en acabar de llegir aquesta reflexió feu una botifarra el més olímpica de que sigueu capaços a tota aquesta colla que atien irresponsablement l’alarma social i als que no mouen ni un dit per aturar-la perquè qui sap si especulen que quan més s’emboliqui la troca, millor tall podran arreplegar per fer bullir la seva olla podrida. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada